Z filmów "napoleońskich" mam film ' Noc Poślubna' z młodym Gogolewskim z 1959 r. Koprodukcja Polsko Fińska może dlatego jest w kolorze. Podobno na podstawie opowiadania Emila Zoli. Krótki opis z internetu:
" Dramat miłosny z roku 1809; tragedia wiejskiej dziewczyny, Hanki, której mąż i ojciec giną w czasie walk Austrii z Księstwem Warszawskim. Odsiecz oddziałów polskich przychodzi za późno."
W czasie Powstania 1794 roku, w ręce pruskie wpadła chorągiew 10 regimentu.
Może ta rewindykowana przed wojną to właśnie ten utracony sztandar ???
Chorągiew
Super akcja szkoda że tak niedziałają na serjo jak podesłałem kiedyś namiar na niemiecki bombowiec to tak działali że wylądował na złomie i tyle natemat ich działań. Był to wrak He 277 a znaleziony był pod Drochiczynem.
Czy któryś z kolegów spotkał sie z instrukcją lub filmikiem jak szyć recznie grzebienie na pasach gwardii? Widziałem miesiąc temu przypadkiem na youtube i nie moge z powrotem trafic. Skleroza:haha:
Jak znajdziesz to podaj. Metody są dwie: koszerna i współczesna. Historyczna polegała na zawinięciu i przeszyciu części skóry. Współcześnie na przyszyciu rzemienia.
Pozdrawiam!
_________________ "Czyń coś powinien, a będzie co może" Andrzej Niegolewski
"grzebienie" na pasach? Czy to może chodzić o pikowanie/przeszywanie, tak żeby powstał taki pas wybrzuszenia równoległy do krawędzi pasa?
Jeśli tak, to tu jest pokazane, jak to zrobić.
To faktycznie gwardyjskie rozwiązanie. Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam,
Damian
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum