Zwracam się do was z prośbą o przetestowanie (obejrzenie, poczytanie, dodanie własnych wydarzeń) portalu [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL] , który stworzyliśmy w ramach naszego stowarzyszenia (Pospolite ruszenie szlachty ziemi krakowskiej). Część z Was znam osobiście bądź gdzieś razem "walczyliśmy" więc pomyślałem, że przed główną kampanią promocyjną zamieszczę link do portalu na moich ulubionych forach Macie wielką wiedzę z zakresu historii, zwłaszcza naszej ulubionej epoki dlatego też liczę, że [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL] przypadnie wam do gustu (szczególnie polecamy dodawanie wydarzeń związanych z historią lokalną i szerzej nieznaną)
Jako, że oparliśmy się na google maps obsługa jest banalnie prosta. Po rejestracji odnajdujemy ręczni lub dzięki wyszukiwarce miejscowość, która znana nam jest z jakiegoś ciekawego bądź ważnego wydarzenia i dodajemy wydarzenie możliwie jak najdokładniej zaznaczając je w "terenie". Wypełniamy szablon i zapisane wydarzenie pojawia się u moderatora - czyli u mnie. Po zatwierdzeniu (wiecie, ludzie mogą różne głupoty bądź reklamy wrzucać) pojawia się na mapie.
Naszym założeniem jest opisać w ten sposób historię Polski i Polaków. Dlatego zaznaczajmy również wydarzenia spoza naszego kraju czy kontynentu.
Polecam waszej uwadze dwa filtry po prawej stronie które sortują wydarzenia ze względu na chronologię i kategorię wydarzenia.
REASUMUJĄC : Jeszcze przez kilka dni testujemy naszą hikimapę. Potem ruszamy z duża kampanię reklamową ale póki co mam do Was prośbę - sprawdźcie, pobawcie się nią. Napiszcie nam czy nasz pomysł wam się podoba i czy będziecie mieć ochotę wrzucać wydarzenia ze swojego regionu bądź zainteresowań.
To chyba tyle wink.gif
Przypominam : [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL]
Hikimapa.pl ruszyła. Mam nadzieję, że większość bugów już wyłapaliśmy i teraz korzystanie z naszego portalu będzie bardzo przyjemne.
Hasło na dziś to początek Ruchu Rekonstrukcyjnego w Polsce! Dodajmy wydarzenia, które wiążą się z pierwszymi turniejami, pierwszą inscenizacją napoleońską czy pierwszą osadą wikińską w naszym kraju. To oczywiście dość humorystyczny pomysł a ale w końcu mamy już kilkadziesiąt lat tradycji!
Zapraszam i pamiętajcie - 300 znaków i możliwie najdokładniejsza lokalizacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum