Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Hikimapa.pl

Czy będziesz korzystał z portalu Hikimapa.pl
Tak, będe chciał dodawać swoje wydarzenia
100%
 100%  [ 1 ]
Tak ale raczej nie będę go rozwijał
0%
 0%  [ 0 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 1
Wszystkich Głosów: 1

Szlachcic
początkujący

Wysłany: 2011-08-23, 16:09   Hikimapa.pl

Czołem koledzy

Zwracam się do was z prośbą o przetestowanie (obejrzenie, poczytanie, dodanie własnych wydarzeń) portalu [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL] , który stworzyliśmy w ramach naszego stowarzyszenia (Pospolite ruszenie szlachty ziemi krakowskiej). Część z Was znam osobiście bądź gdzieś razem "walczyliśmy" więc pomyślałem, że przed główną kampanią promocyjną zamieszczę link do portalu na moich ulubionych forach ;) Macie wielką wiedzę z zakresu historii, zwłaszcza naszej ulubionej epoki dlatego też liczę, że [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL] przypadnie wam do gustu (szczególnie polecamy dodawanie wydarzeń związanych z historią lokalną i szerzej nieznaną)

Jako, że oparliśmy się na google maps obsługa jest banalnie prosta. Po rejestracji odnajdujemy ręczni lub dzięki wyszukiwarce miejscowość, która znana nam jest z jakiegoś ciekawego bądź ważnego wydarzenia i dodajemy wydarzenie możliwie jak najdokładniej zaznaczając je w "terenie". Wypełniamy szablon i zapisane wydarzenie pojawia się u moderatora - czyli u mnie. Po zatwierdzeniu (wiecie, ludzie mogą różne głupoty bądź reklamy wrzucać) pojawia się na mapie.

Naszym założeniem jest opisać w ten sposób historię Polski i Polaków. Dlatego zaznaczajmy również wydarzenia spoza naszego kraju czy kontynentu.

Polecam waszej uwadze dwa filtry po prawej stronie które sortują wydarzenia ze względu na chronologię i kategorię wydarzenia.

REASUMUJĄC : Jeszcze przez kilka dni testujemy naszą hikimapę. Potem ruszamy z duża kampanię reklamową ale póki co mam do Was prośbę - sprawdźcie, pobawcie się nią. Napiszcie nam czy nasz pomysł wam się podoba i czy będziecie mieć ochotę wrzucać wydarzenia ze swojego regionu bądź zainteresowań.

To chyba tyle wink.gif
Przypominam : [URL=hikimapa.pl]hikimapa.pl[/URL]

Pozdrawiam
Łukasz vel Szlachcic

Krzysztof63
bywalec

Wysłany: 2011-08-24, 10:59   

W mnie nie pokazuje się w ogóle żadna mapa (Opera 9.64).

Szlachcic
początkujący

Wysłany: 2011-09-09, 11:05   

Witam ponownie,

Hikimapa.pl ruszyła. Mam nadzieję, że większość bugów już wyłapaliśmy i teraz korzystanie z naszego portalu będzie bardzo przyjemne.

Hasło na dziś to początek Ruchu Rekonstrukcyjnego w Polsce! Dodajmy wydarzenia, które wiążą się z pierwszymi turniejami, pierwszą inscenizacją napoleońską czy pierwszą osadą wikińską w naszym kraju. To oczywiście dość humorystyczny pomysł a ale w końcu mamy już kilkadziesiąt lat tradycji!

Zapraszam i pamiętajcie - 300 znaków i możliwie najdokładniejsza lokalizacja :)

hikimapa

Odpowiedz do tematu