Witam wszystkich)
Poszukuje informacji (po polsku ))i dokumentacji dotyczacej kasku dragonów cesarzowej.Czy ktos wie gdzie moge kupic skore pantery lub jej imitację?
Poszukaj pod hasłem "futra ekologiczne". Pantery są pod ochroną, a stara skóra kosztowałaby majątek. Pod hasłem "mufka" wyskoczyło mi na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/mufka-p...1306541657.html
Co się tyczy dokumentacji i rysunków to polecam Rousselota. Wszystko ze szczegółami. W czerwcu 2009 wydano też osobny numer Soldat Napoleoniens poświęcony wyłącznie tej formacji:
Jeśli znasz, to skontaktuj się też z Godefroyem, który tę jednostkę odtwarza.
Pozdrawiam!
_________________ "Czyń coś powinien, a będzie co może" Andrzej Niegolewski
Rousselot jest świetny, ale potrzebne mi dokladne wymiary ponieważ zamówilem kask w kraju w pracowni metaloplastycznej)/
Czy można zdobyć w kraju ów magazyn, a może ktoś posiada pdf-a (na razie nie mogę znaleźć().
Niestety nie znam godefroya(
Pozdrawiam
Nie wiem czy ktos taki jeszcze istnieje) Włosie udało sie mi zdobyć = biedny konik, dobrze ze w zimie śpią owady) Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma namiary na kolege godefroya, potrzebuje porady w paru kwestiach umundurowania. Jakoś nie mogę go znaleźć.
Pozdrawiam)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum